Thomas Desmedt, Departement Mobiliteit en Openbare Werken

Thomas Desmedt, medewerker bij Departement Mobiliteit en Openbare Werken, volgde al verschillende van onze trainingen. Wij vroegen Thomas waarom hij zo geïnteresseerd was in onze trainingen en wat hem telkens doet terugkomen.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Eigenlijk toevallig om eerlijk te zijn. Ik ben beginnen zoeken bij voor mij bekende leveranciers van trainingen naar een training voor Illustrator in het kader van infographics maar kon geen enkele vinden waarvan ik dacht dat ze mij de nodige meerwaarde kon bieden in vergelijking met de te maken kost. Na een aantal zoekcycli kwam ik plots bij de ZOOmertrainingen uit van Catena Company. De voorstelling van de training, het feit dat het een korte, snelle training was die duidelijk een hands-on-approach nastreefde heeft mij overtuigd om een eerste maal een training te volgen bij Catena Company.

Waarom was je op zoek?

Voor mijn freelance-werk maakte ik voorheen vooral gebruik van Photoshop en in mindere mate Illustrator. Ik werd gevraagd om een infographic te maken en na wat zoekwerk en zelfstudie werd het al snel duidelijk dat Illustrator het programma bij uitstek was om dat te doen. Ik had toen al enige ervaring met Illustrator en wist dat er legio mogelijkheden zijn om in Illustrator een prachtige infographic te creëren. Toch vond ik nergens iets wat me hands-on kon tonen wat de mogelijkheden echt waren, toch niet via zelfstudie of online training.

Hoe heb je de training(en) ervaren?

De trainingen waren om eerlijk te zijn pittig. Er werd echt praktisch gewerkt, met daar doorheen geweven de technische specificaties die nodig waren. Er werd duidelijk geopteerd voor een hands-on praktische approach van lesgeven waarbij er vooral ook veel ruimte was voor de creativiteit van de individuele designer. Daarnaast werden de deelnemers gestimuleerd om samen te werken en samen na te denken over het design, iets wat in de realiteit toch meer en meer voorkomt, en werden de deelnemers ook gestimuleerd om feedback aan de anderen terug te geven, iets wat essentieel is in de ontwikkeling van een designer in mijn opinie.

Wat doe je met de opgedane kennis, wat is de meerwaarde voor jou?

Mijn toolset voor Illustrator is op een geniale wijze uitgebreid waardoor ik niet enkel voor infographics over de nodige competenties beschik, maar ook mijn andere workflows heb kunnen verbeteren en al mijn designwerk toch een duidelijke boost heb kunnen geven in creativiteit, complexiteit en graad van afwerking.

Waarom kom je terug?

Ik kom terug omdat de trainingen van Catena Company de eerste waren die mij op zeer korte tijd zoveel hebben bijgebracht. De docenten hebben mij gestimuleerd out of the box te denken en sneller te leren werken door gebruik te maken van de correcte tools of toolset. Ik blijf Catena Company volgen voor trainingen omdat zij een duidelijke hands-on approach kiezen met realistische voorbeelden uit het dagdagelijkse leven. Zij verkiezen ook duidelijk eerder het principe van een dag minder dan een dag langer maar toch met dezelfde inhoud. Dit maakt dat er van jezelf verwacht wordt dat je je inzet voor de training maar ook dat je constant geprikkeld wordt om opnieuw grenzen op te zoeken, iets wat je als designer enkel maar beter en beter kan maken in mijn opinie. En daarnaast zijn ze met voorsprong de beste in ‘waar voor je geld’ in vergelijking met een aantal andere g